Wednesday, 19 December 2012

MODUL LITERASI TAMBAHAN

Saya ada terjumpa satu modul yang di reka khas oleh seorang guru...x ingt namanya tp ada tertulis di modul...sangat bagus untuk kegunaan guru-guru linus....kalau kt sklh saya..modul ni kami print out untuk aktiviti tambahan kepada ibu bapa semasa cuti sekolah atau sebagai modul yang di gunakan dalam program 'ANAK ANGKAT' bagi semua guru yang terlibat.....selamat mencuba.... download kt sini: TERAS BACAAN.doc

promosi jap

Antara koleksi baju yg di jual...cuci mata dulu...
handbag...
kalau nak tgk full produk..blhla tgk kat sini https://www.facebook.com/HandbagclotzShop

psst...

Salam semua.... agak lama menyepi...almaklum tgh sarat mengandung baby sulung....skrng dh masuk 32 minggu, hopefully smuanya slamat...amin... Asyik memikirkan perancangan semasa cuti bersalin...takut bosan plak kalo dh lama sgt cuti..so, saya pn start satu bisnes handbag,baju,kosmetik,kasut yg blh mengisi masa lapang... KLIK https://www.facebook.com/HandbagclotzShop tapi kalau rasa minat nak join pn blh jg jd member...dapat diskaun 20% dan mcm2 faedah lg....

Wednesday, 29 February 2012

beberapa persoalan mengenai TuneTalk Referral program

Salam semua...terima kasih kepada pengunjung blog yang telah mendaftar sebagai ahli..jangan lupa upgrade ke ahli VIP :D Berikut beberapa soalan yang saya dapat mengenai TuneTalk Referral program 1. Bagaimana dengan coverage TuneTalk? OK ke? Tunetalk sebenarnya menggunakan network Celcom. Celcom adalah pemegang saham 40% di dalam Tunetalk. Jika Celcom ok, Tunetalk pun tidak ada masalah. 2. Bolehkah tukar no postpaid kepada Tunetalk? Boleh, ianya boleh dilakukan tetapi mengambil masa sedikit 4 ke 5 hari kerana akaun postpaid akan ditamatkan setelah semua bil dijelaskan. Kalau prepaid, tak jadi masalah , dalam masa 24 jam dah boleh tukar dari no tunetalk ke no asal prepaid anda. 3. Bagaimana Dengan Potensi Bisnes TuneTalk? Potensi bisnes TuneTalk ini sangat besar. Produk yang kita pasarkan adalah produk keperluan pengguna. Tidak mahu tidak, pasti orang ramai akan menggunakan prepaid. Dianggarkan pengguna berbelanja sebanyak RM16 BILLION (WOOW BANYAK TUU) setahun. 4. Adakah Saya Perlu Maintain? Saya rasa kita tidak perlu tanya soalan ini. Oleh kerana kita adalah pengguna telefon, maka soalan yang kita perlu tanya "adakah saya perlu top-up?". Untuk soalan ini, saya tidak perlu jawab, kerana anda jawapan anda sendiri. Apa yang ingin saya sampaikan di sini adalah, dengan menyertai program TuneTalk ToneExcel referral program ini, kita tidak perlu mengeluarkan wang tambahan setiap bulan untuk maintenance. Kita hanya top-up seperti biasa. Mudah kan? Begitu juga, kita tidak perlu nak ingatkan downline kita untuk beli top-up setiap bulan. Mereka akan top-up sendiri bila tengok kredit mereka dah nak habis!! 5. Berapa RM kita perlu top-up setiap bulan? Untuk melayakkan bonus, anda perlu top-up RM20 sebulan. Kalau nak dapat insuran kemalangan percuma, anda perlu top-up RM30 sebulan. Top-up ni kita tak perlu nak buat sekali gus. Kita boleh top up sikit sikit, contoh RM 5 seminggu, asalkan jumlah akumulatif sebulan sampai ke jumlah tersebut. Saya rasa nak top-up RM20 sebulan ni memang tak ada masalah, kerana selama ni pun ramai antara kita guna lebih dari RM50 sebulan. Ayuh jangan berlengah lagi, ambil peluang ini dengan upgrade akaun anda ke VIP. Sekian untuk kali ini Bertemu kita kembali di email yang akan datang

Tuesday, 21 February 2012

Mengapa anda perlu join tune talk

Salam Sejahtera,pomosi jap....:D Jika anda masih memikirkan perlu ke anda buat bisnes ni, berikut adalah beberapa sebab mengapa saya pandang ini sebagai satu peluang keemasan. 1. Pertama ia merupakan produk keperluan. Ada affiliate atau tidak, orang mesti pakai. Pengguna prepaid pula sangat ramai, hampir 25 juta rakyat malaysia menggunakan prepaid. Maknanya pasaran sangat luas. 2. Kedua: Nak join sangat murah, ramai orang mampu, maintain juga tidak membebankan, ramai pengguna prepaid top-up setiap bulan berkali ganda dari jumlah maintain yang diperlukan, maka ramai yang tak akan merasa beban untuk maintain setiap bulan. 3. Ketiga: Downline kita kalau nak topup tak perlu jumpa kita, mereka boleh dapatkan top-up di kedai topup, 7eleven, stesen minyak, Maybank2u Cimb Clicks atau mesin atm. Wow !! Ini alasan paling besar, kerana kalau kita tengah tidur mereka topup, maknanya kita tidur pun dapat duit. 4. Keempat: Selama ini, saya pakai phone, suami pakai phone, mak ayah pakai phone, adik beradik pakai phone, kalau mereka topup atau bayar bil, tauke maxis, tauke digi, tauke telco yang lain akan bertambah kaya, kita tak dapat apa-apa pun. Baik saya buat tunetalk-toneexcel, sekurang-kurangnya bertambah juga pendapatan kita, walau sedikit. Tapi kalau ramai, maka akan jadi pendapatan lumayan pula. 5. Kelima: Disebabkan orang akan pakai phone setiap masa, maka pasti mereka akan sering topup, maka ini peluang untuk kita dapat pencen. Kalau sorang kita sponsor, dan dia pakai simkad tersebut selama 10 tahun, maknanya saya dapat pencen selama 10 tahun. Siapa tak mahu. Bukan mereka menyusahkan kita pun kalau nak topup. 6. Keenam: Risiko amat kecil, modal sangat rendah kalau tak menjadi (mudah-mudahan menjadi) maka kita tidak akan rugi banyak, kecuali tenaga dan masa yang telah dihabiskan. Kalau menjadi maka bertambahlah pencen kita. Saya cadangkan kepada anda, jangan lepaskan peluang keemasan ini, perniagaan ini jarang sekali lalu di hadapan kita, kalau kita terlepas, kita kena tunggu lagi beberapa tahun untuk menjumpai perniagaan seperti ini. Mulakan sekarang, dan buat dengan konsisten sehingga dua tahun, insyaAllah mudah-mudahan berhasil. www.bisnesprepaid.com/HARLINA Salam Usahawan -- HARLINA BT ABDUL RAHMAN www.bisnesprepaid.com/HARLINA

Friday, 17 February 2012

Kelas 1 Arif Biru

Salam semua...lamanya tak update blog...akhir2 sibuk dengan transisi+pemantauan LINUS....fuhhh...poning den...baru blh tumpukan ngan kelas plak...intro tuk post ni...kelas 1 arif biru..murid-muidnya comel belaka...

Saturday, 7 January 2012

RPT matematik KSSR tahun 1 dan 2

Salam semua...terima kasih tuk smua yg sudi singgah di blog ni.hari pertama lg dh ada pemantauan dr nazir & PPD...mana nak handle transisi lg...poning den..apa2 pn...sudah namanya seorang guru..apa2 pn bisa la..alhamdulillah semuanya berjalan lancar...mesti ramai lg yg tercari2 RPT tuk matematik KSSR tahun 1 & 2 kn...coz antara yg menjadi teguran dari pihak Nazir ialah RPT men copy jer dr thn2 lepas...x selaras ngan cuti2 thn semasa... ada yg minggu cuti sekolah pn ada p&p gak.hehehe..sumber ni saya dpt dr rakan blog yg lain gak..tp x ingat dh kt mana... :D

Facebook Share

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...